Spartan Fights

Spartan Fights is een sportconcept afgeleid van het K-1 kickboksen en bestaat hoofdzakelijk uit conditietraining, krachttraining, souplesse en K1-kickbokstechnieken. Dit nieuwe concept is meer toegespitst op de huidige tijd waar een groot deel van de mensen niet meer wil vechten of sparren, maar wel de voordelen wil hebben van het kickboksen, zoals de mentale training, de lenigheid en de technieken.

Bert Toisuta aan het trainen met zoon Michael Toisuta (foto: Mike Tomale)

Sensei Bert Toisuta is al jaren bezig dit concept toegankelijk te maken voor een ieder. Het concept houdt rekening met de sporter. Heeft deze last van een blessure, bijvoorbeeld aan de benen, wordt de focus verlegd naar het bovenlichaam. Zodoende ontstaat er bijna een één-op-één situatie (maatwerk) waarin de sporter kan trainen volgens zijn eigen kunnen binnen dit concept.

De lessen zijn onderverdeeld in vier groepen, te weten: Spartan Kids, Spartan Teens, Iron Ladies en Spartan Elite. Voor de jeugd (Spartan Kids) bestaat de mogelijkheid al om vanaf 6 jaar in te stappen. Spartan Teens start binnenkort met een groep. De leeftijd voor deze groep is van 12 tot 16 jaar.

De lessen worden gegeven door: