Kickboksen ook goed voor onze jongeren!

Veel onderwijsinstellingen in het Noorden van het land zien nog steeds niet de toegevoegde waarde van het kickboksen voor hun leerlingen. Kickboksen wordt nog steeds geassocieerd met geweld of criminele types. De tijd heeft echter niet stilgestaan en dankzij de vele goed voorbeelden die heden ten dage bijdragen aan de positieve uitstraling van deze vechtsport, onder andere Remy Bonjasky en Rico Verhoeven, lijken de Noordelijke onderwijsinstellingen niet mee te gaan met hun tijd.

Tieners trainen veilig en verantwoord bij Spartan Fights (foto: Cor Bleker)

Toch word bijvoorbeeld op verschillende Rotterdamse scholen al meer dan 10 jaar boksen gegeven in het basisonderwijs. Ton Dunk, bondscoach van het Nederlands damesteam boksen en trainer-coach van de topgroep van boksvereniging Van ’t Hof: “Het gedrag van de kinderen wordt op deze wijze van alle kanten gecorrigeerd en ze gaan zich na verloop van tijd ook daadwerkelijk beter gedragen. Nederlanders, Marokkanen, Turken, Surinamers: alles loopt bij ons probleemloos door elkaar heen en gaat op een respectvolle manier met elkaar om. Het is een cliché, maar sport verbroedert echt!”

Lees verder op Vechtsportinfo.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.