Zwarte band examen

Zaterdagmorgen om 10:30 werd in de dojo van Sportcentrum BodySupport het examen Black Belt K-1 Kickboksen Spartan Fights afgenomen. Het bijna twee uur durende examen werd onder het toeziend oog van Grootmeester Bert Toisuta, Chief Master Hapkido – 6de dan, Wim van Kempen en zwarte bander Michael Toisuta afgelegd door Cor Bleker en Mike Tomale. De beide heren zijn inmiddels instructeur bij Spartan Fights en slaagden met vlag en wimpel voor hun Black Belt. Ze voldoen daarmee aan de hoge eisen die Spartan Fights Holland verwacht van een Black Belt.

Van links naar rechts: Cor Bleker, Mike Tomale, Wim van Kempen, Bert Toisuta en Michael Toisuta

Het examen bestond uit een weergave van verplichte K-1 trappen en stoten, worpen en vallen, gevolgd door verdedigingen, combinaties en een weerstandstest met o.a. het sinai bamboezwaard. Na ondertekening van de Spartan Fights Code ontvingen beide kandidaten hun Black Belt certificaat.

Zowel Bert Toisuta als Wim van Kempen benadrukken het nut van graduatie bij K-1 kickboksen. “Het is erg belangrijk voor de structuur van de sport”, zegt Wim van Kempen. Bert Toisuta geeft aan: “Je krijgt bij mij niet zomaar een Black Belt, die zul je toch echt moeten verdienen!”

Om aan het Black Belt examen van Spartan Fights mee te mogen doen moeten de kandidaten minimaal 7 jaar kickbokservaring hebben.  Een Black Belt is niet automatisch een instructeur bij Spartan Fights.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.