Spartan Fights concept weer bevestigd

Vandaag werd in het AD maar weer eens bevestigd dat onder andere het Spartan Fights concept werkt. Het aantal geregistreerde boksers is sinds 2014 bijna verdubbeld en inmiddels doen 65.000 Nederlanders aan kickboksen, 15.000 meer dan drie jaar geleden. Daarbovenop komt nog het toenemend aantal sporters dat stoot en trapt in de fitnesscentra.

(foto: Mike Tomale)

Grote sportschoolketens bevestigen de stijgende vraag naar (kick)bokstrainingen en varianten. Verklaringen voor de opmars van harde vechtsporten: de omarming door de fitnesswereld, immers zijn de oefeningen effectief en leveren goede cardio- én krachttraining.

Sociaal bezig zijn
Naast het feit dat het Spartan Fights concept  je enerzijds helpt fit te worden of te blijven en anderzijds je K-1 kickbokstechnieken aanleert, moet het sociale aspect ook niet worden onderschat, zegt sensei Cor: “Voor kinderen is het bijvoorbeeld heel belangrijk om op een speelse manier respectvol met elkaar te leren omgaan en te leren luisteren naar elkaar. Voor volwassen geldt nagenoeg hetzelfde.  Fit willen we allemaal zijn en daarom is het belangrijk dat we rekening met elkaar houden.”

“Spartan Fights loopt intussen al jaren voorop. Het concept ‘niet sparren en niet vechten in de ring’ is een bewezen succes in Groningen. Daar komt ook nog eens bij dat niet iedereen zomaar kickbokstrainer kan worden. Dat vergt training en kwaliteiten. Spartan Fights kan laten zien dat we gecertificeerde trainers hebben en de regels rond veiligheid en gezondheid serieus nemen.’’ Aldus hoofdtrainer Bert Toisuta.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.