Instructeur Kickbokscertificaten uitgereikt bij Spartan Fights

Donderdag 5 juli 2018 zijn de eerste instructeur certificaten uitgereikt bij Spartan Fights in Groningen. Sensei Bert Toisuta, oprichter van het Spartan Fights concept, reikte vol trots de certificaten uit aan zijn leerlingen.

vlnr: Cor Bleker, Bert Toisuta en Mike Tomale

Cor Bleker (39) en Mike Tomale (49) hebben het traject om instructeur te mogen worden bij Spartan Fights in Groningen succesvol afgerond. Naast basiskennis van K-1 kickbokstechnieken, elementair EHBO, voeding, diëten opmaken, trainingsschema’s maken en les geven aan verschillende leeftijdsgroepen, hebben beide heren inmiddels jaren ervaring met deze tak van martial art.

Het instructeur certificaat ontvangen van hun sensei is voor de heren dan ook een teken van waardering voor hun inzet en kunnen. Beide sporters zullen 21 juli aanstaande zich echter weer moeten bewijzen in de dojo onder het toeziend oog van hun sensei om in aanmerking te komen voor de Black Belt (zwarte band). Spartan Fights is het enige K-1 kickboksconcept wat gestructureerd is door middel van banden (graden). De opleiding instructeur Spartan Fights duurt minimaal een half jaar waarbij vier dagen per week intensief wordt getraind, dit naast de eigen trainingen.

Vechtsportlegende, examinator en grootmeester Pencak Silat Matjan Hitam Bert Toisuta zegt hierover het volgende: “Cor en Mike hebben bewezen de titel ‘instructeur’ waardig te zijn volgens de hoge standaard van Spartan Fights Holland. Het graderingssysteem van Spartan Fights zorgt ervoor dat het kaf van het koren wordt onderscheiden. Aangezien binnen het Spartan Fights systeem niet wordt gespard of wordt gevochten in de ring, komt het er op aan dat kandidaat instructeur uitgebreide kennis heeft van de K-1 kickbokstechnieken, communicatief goed is onderbouwd en veel verstand heeft van het menselijk lichaam. Doorzettingsvermogen, fysieke en mentale discipline zijn kwaliteiten die hiervoor nodig zijn.”

In de media:

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.